ילדים לכודים

את הכאב הזה של הילדים הלכודים אני חווה כל יום כמעט ובהרבה משעות היום, והרגשתי שלא קל לי עם זה לבד וחייבת לשתף.
באחד התיקים הקשים  מאד המתנהלים ע"י, יש אבא ויש אמא מתכתשים , כאשר האב ממרר את חיי האם ,והילדים גם על "הדרך".
וחלק מסרבנותו ליתן גט גם על "הדרך"  ולאחר התעללות פיסית בזמן שהותו בבית כעת כשהוא כבר אינו גר במשותף עם בני המשפחה, הוא מתעלל מילולית וכלכלית. משפחה מרובת ילדים ורובם בגדר קטינים וקטני קטינים.
כפי שמובן גירושין בשיתוף פעולה אין כאן, ולרוב בסיפורי הגירושין מספרים על ההורים כאשר מרבית המקרים האישה סובלת, אך למעשה אנו שוכחים את העיקר הסובלים ואלו הם הילדים, במקרה זה המדובר באב כאשר גם  כשחי בבית לא ממש ענינו אותו ילדיו  היה עושה לסביבתו למען האדיר גדולתו, והיה מרעיבם ומביא אוכל  במשורה מכל מיני מוסדות חלוקה, ולען ימעט ככל הניתן בעלויות כספיות, עובד במקצוע המרוויחים ממנו לא מעט בפרט כאשר לא משלם מיסים ועובד "בשחור" מה שנקרא.

ילדים לכודים - מה הם מרגישים?

אך אינו  שת ליבו ומשכיל ולו לרגע להבין מה חווים הילדים למרות שחלקם אינם מדברים איתו כלל ,ופוגשים בו מדי יום ברחוב , הקטנים יותר לא רוצים לשהות במחיצתו "כי הוא כל הזמן כועס וצועק ואומר לנו תלכו מכאן אתם מפריעים לי".
מה באמת קורה עם ילדים אלו ושכמותם החיים בצל אלימות הורית כלפי אימם וכלפיהם?
כמו תחומים רבים המוכרים בפגיעות בילדים, התפתחה גם ההכרה בנזקים לילדים החשופים לאלימות הורים מתגרשים והשלכותיה  האישיות וחברתיות לטווח הקצר והארוך בחייהם .
ד"ר יפעת כרמל  יועצת חינוכית מומחית בתחום של ילדים חשופים לאלימות ביתית. "התופעה כמו גם השלכותיה השליליות הן בבחינת פצצה מתקתקת שמונחת בפיתחה של החברה".

ילדים לכודים

בילדים אלו נפגע ביטחונם הרגשי והם מפתחים קושי בוויסות תגובותיהם מה שמשפיע על התנהגותם והתנהלותם החברתית. הפגיעה בתקשורת בין אישית גורמת לסימפטומים התנהגותיים שליליים, כמו קושי בהתמודדות פתרון בעיות וקונפליקטים המנבאים התנהגות אנטי סוציאלית בקרב מתבגרים ובוגרים אף ביתר שאת. כאשר הם חווים את האלימות בין הוריהם כאשמתם או אחריותם.

כתנאי להתפתחות אופטימלית ,נעדרת ממתבגרים אלו  החשופים לאלימות זו יציבות והדרכה הורית מהדמויות המשמעותיות ביותר בחייהם, כאשר האספקטים הנפגעים העקריים והמשמעותיים  הם עיוות בתפיסת העצמי, קושי בייצור מערכות יחסים אינטימיות בריאות, או הימנעות מאינטימיות או בנשים הריון מוקדם כאמצעי לברוח מליצור מערכת תמיכה של המתבגר עבור עצמו, התפתחות ערכים המתחברים לאלימות ו/או קורבנות, התנהגות אלימה וסטראוטיפים מגדריים. בידוד מתמיכה חיונית, ראית העולם כלא בטוח ואימוץ גישות המצדיקות אלימות ביחסים אינטימיים, עד כדי אינוס.

ילדים אלו חווים את העולם מתוך הכרה של ריקנות וכי הכל חסר משמעות וחסר ערך, אין להם כל רצון או סיבה ומטרה בחיים להתפתח ולשאוף להשכיל ולהתקדם, הם חיים בריקנות טוטאלית בבדידות וחוסר אונים ייאוש עד כדי אבדון.

אז לכם ההורים המתכתשים, אנו תקראו שוב ושוב את הכתוב בזעיר אנפין את  העובר על ילדיכם, השכילו להפסיק את המלחמה המיותרת, במלחמה אין מנצחים שני הצדדים מפסידים מי יותר מי פחות, אך הם הילדים שילדתם הסובלים העיקריים אינם חלק מהמלחמה אינם שק החבטות שלכם.

ולנו המייצגים אנא בואו לא נלבה את האש בואו לא ניתן עוד כלי מלחמה לארטילריה אין סופית הפוגעת במטרות הלא נכונות.

בואו נחוס על הילדים שיתבגרו בעתיד ,למען יהיו מתוקנים ומותאמים להתנהלות תקנית בחברה נורמטיבית.

 

שתפו מאמר:

שתפו מאמר:

Search

נהיה בקשר

כתבות נוספות:

טראומה משפטית

טראומה משפטית

מקובל לחשוב כי טראומה היא בדרך כלל של המתלוננים, אך השפעתה של התסמונת הפוסט טראומתית אינה של המתלוננים בלבד.

טוענת רבנית חלוקת רכוש

ניכור הורי

ניכור הורי מושג חדש יחסי המדובר בדיני משפחה, עולה ועושה כותרות לא אחת. בעיות בבית, הורים מסתכסכים, יש ילדים אך עדיין סוחבים.

× איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן